Informacije o dogodkih, pohodih

Na taboru nam je naša planinka Cirila predstavila zapesnico, kjer je mogoče vnesti vse pomembne podatke o našem zdravstvenem stanju. Dogovorili smo se, da razpišemo ponudbo za vse naše planinke in planince. Cirila se je dogovorila za popust za naše društvo. Tu je spletna povezava, kjer lahko izvedete Nakup ali spletno naročilo ali – slovenska verzija na tem linku. KODA za 20% popust je: PDISKRA


Pozdravljeni – vodje odborov za varstvo gorske narave pri MDO PD, člani novega IO KVGN in vsi drugi!
Že predhodno smo vas obvestili, da v aprilu načrtujemo interno strokovno ekskurzijo (ogled rastišča Blagajevega volčina) in posvet o vizijah in smernicah delovanja varstva gorske narave v naslednjih letih.Na posvetu pričakujemo vodje odborov VGN pri MDO in njihove namestnike (ali naslednike, če je ali bo vmes prišlo do zamenjav) ter seveda člane novega IO.Če se vodje odborov srečanja ne boste mogli udeležiti, prosim, da zagotovite namestnika in/ali koga drugega kompetentnega in če se le da tudi mladega iz odbora. Na mladih svet stoji.
Marta je določila datum, ko bo blagajka v lepem razcvetu. To bo sobota, 14. aprila 2018. Dobili se bomo pred graščino Polhov Gradec (Polhov Gradec 61), tam, kjer so polhi popotniku pojedli sedlo, kjer je lep park z vodnjakom. Zbiranje 8:15-8:30, odhod na teren ob 8:30. Terenski ogled: do 13:00, vodi Marta. Marta že vrsto let vodi oglede Blagajevega volčina, zato bo njeno vodstvo nedvomno izredno zanimivo.
Potem sledi kosilo, po kosilu posvet.
V primeru lepega vremena bi imeli kar piknik s HP iz lastnega nahrbtnika na sončni travici pod krošnjami dreves. Če boste seveda za. To je Martin predlog, ki sem ga zagrabil z obema rokama, ker je res dober – najbrž smo vsi radi zunaj, posebej v prebujajoči se pomladi. Seveda ne smete pozabiti podritnika (podstavka za sedenje), da vas ne bo volk zagrabil.
Če bo vreme za piknik neprimerno, bo Marta rezervirala posebno sobo v enem od tamkajšnjih prijetnih gostinskih objektih, npr. TK odprtih vrat Gonte.
Namen srečanja je predstaviti vaše/naše poglede na nadaljnje delo KVGN na področju organiziranosti, povezovanja, izobraževanja in usposabljanja, informiranja in pridobivanja sredstev.
Za srečanje bom skušal voznikom zagotoviti povračilo potnih stroškov (če to dovoljuje obseg sredstev), kosilo bi si plačali sami. Upam, da si boste vzeli čas, da se spoznamo, pomodrujemo in kaj modrega tudi dorečemo. Zaradi rezervacije prostora lepo prosim, da najkasneje do četrtka, 12. aprila 2018 do 21:00 ure po mailu sporočite ali pridete ali ne in če pridete, število udeležencev iz vašega MDO!
Lep konec tedna in varen korak!
Marijan Denša

Dogodki, pohodi izven našega plana izletov, katerih se udeležujejo naši člani. Več o tem ob času. Sprejemamo tudi vaše predloge.

Datum Dogodek, pohod, izlet
7.april 25. pohod po stopinjah Valentina Staniča
21.april Spomladanska čistilna akcija
21. april Kočevski vzdržljivostni “marš” – 61km.
6. maj Pohod – Pot ob žici
maj Dan soseda na OŠ Toneta Čufarja
26. maj 48. Tabor MDO PD Ljubljana
junij Laško
23.junija Po poti Slakove in Pavčkove mladosti
25. junij Pohod po Svarunovi poti
1. september Gašperičev pohod na Krim
september Trgatev v Ložah
september Jesenska čistilna akcija
6. oktober Pohod po Miškovi poti
november Levstikova pot od Litije do Čateža
november Vrtovčev pohod
december Božični pohod na Veliko planino
26. december Po poti Cankarjeve mame
december Z baklami do Slapu Rinka