Sveti Duh na Ostrem Vrhu

Kaveljci, korenine in drugi ljubitelji pohodništva:

Naša dolgoletna in vztrajna člana Ana in Nenad Bartol sta za letos pripravila pohod Selnica – Sveti Duh na Ostrem Vrhu – Šturmov potok – Selnica. Vrh Sveti Duh (903 m) se nahaja na meji z Avstrijo in je večini, ki ne izhajamo iz tistega konca, slabo poznan. Ker je čas odpadanja kostanja, si ga bomo spotoma lahko nabirali. Skupaj bo hoje do 4-5 ur. Višinska razlika okoli 550 m. V gostilni na vrhu je dobra gostinska ponudba, vendar je potrebno predhodno naročilo. Kosilo stane 8 €, malica pa 5 €. Torej se je potrebno ob prijavi izjasniti, kakšen obrok želi prijavljeni.( kosilo: gobova juha, krompir, riž, 2 mesa, sladica; malica : nekaj na žlico).
Povratek bo po drugi poti, tako da bomo imeli pomik avtomobilov približno 6 km. S seboj imejte planinske pohodne čevlje, pohodne palice, pijačo, energetske prigrizke, vremenu primerna rezervna oblačila.
Planinski vodnik Marjan Klančar bo poskrbel, da se nam bodo pridružili tudi člani PD Iskra, s katerimi dobro sodelujemo pri planinskih izletih.
Zainteresirani se prijavite meni (041 578 872, milivoj.kodric@siol.net) ali Marjanu (041 990 371, marjan.klančar@gmail.com) najkasneje do srede, 16. 10. 2019., zaradi naročila hrane v gostišču. Iz Ljubljane krenemo najkasneje ob 7.20. S parkirišča Hofer v Hočah (izvoz Maribor jug), kjer nas bosta čakala Ana in Nenad Bartol, se bomo ob 9.00 odpeljali proti Selnici.
Ko bodo znani vsi prijavljenci, se bomo odločili s koliko avtomobili odpotujemo proti Mariboru. Zbirno mesto je BTC – parkirišče pred Decatlonom. Dobimo se torej v petek 18.10. Prispevek za vožnjo bo določen po ustaljeni praksi PD Iskra.
Torej, tisti, ki si želite prijetnega druženja na nezahtevnem planinskem pohodu, se čimprej prijavite. Naročeno je lepo vreme!
Lep pozdrav,
Milivoj Kodrič
tu se lahko prijavite!
Opis poti
Zemljevid poti