DOBRODELNE AKTIVNOSTI

Planinke in planinci PD Iskra zbiramo rabljeno planinsko in ostalo opremo (nahrbtniki, čevlji, pohodni copati, bunde, vetrovke, majice itd.) za Skupnost Srečanje. V zadnjem letu smo zbrali preko 70 kosov razne opreme, ki jo potrebujejo tako za življenje v komunah, kot tudi za pohode, ki jih tudi pomagamo organizirati!
100_7461aSkupnost Srečanje je pred petdesetimi leti ustanovil italijanski duhovnik don Pierino Gelmini. Od leta 1994 pa program skupnosti Srečanje deluje v Sloveniji in je namenjena odvisnikom (moškim in ženskam), ki želijo prekiniti z uporabo vseh drog (tako legalne kot ilegalne), z zlorabo zdravil (psihoaktivnih), posameznikom, ki so po sklepu sodišča obvezno vključeni v terapevtski program.
Zavod Pelikan – Karitas skrbi za koordinacijo dela v šestih centrih, spremlja razvoj kandidatov in se vključuje v reševanje problemov, ki se pojavljajo v skupnosti.
Skupnost Srečanje je “šola življenja”, ki traja 30 do 35 mesecev n posamezniku vrača osebnostno ravnotežje, novo upanje in moč za polnopravno in odgovorno življenje, da se po zaključenem triletnem urejanju vrnejo v svoje okolje. Po končanem programu Skupnosti Srečanje imajo člani skupnosti tudi možnost dodatnega programa reintegracije, ki jim pomaga pri vrnitvi v družbo.
Poleg deklet in fantov se v program vključujejo tudi njihovi starši in svojci. Njim je namenjena posebna terapevtska skupina z delom v skupini, izvajajo se pa tudi individualna srečanja in pogovori.
6 Pred odhodom na Nanos s kupnostjo SREČANJE