Informacije o dogodkih, pohodih

Informacije o priložnostnih prihajajočih dogodkih, ki jih bodo organizirali v VGN odsekih v našem društvu, odborih MDO PD Ljubljane in PZS.


KRALJEVA ŠPICA 16. AVGUST 2020 – Planinsko društvo RTV Ljubljana
vabi na Kraljevsko špico (1912m) v nedeljo, 16. avgusta 2020
Zbor: ob 5.30 uri na parkirišču pri Hali Tivoli
Povratek: v večernih urah, Prevoz bo izbran glede na število udeležencev. Več o izletu


PD RTV vabi na 7- dnevni tabor na Dugem otoku. Več o taboru na tem linku.


Dragi moji »večno mladi« prijatelji!
Ko se zaprejo vrata, je nekje vedno mogoče najti odprto okno. Tokrat nas tik pred pričetkom šolskih počitnic čakajo proste kapacitete Hostla DUB v Vantačičih na Krku/ Malinska je za vogalom.
Informacija za tiste, ki z nami v hostlu DUB še niste bili : hostel je prenovljen, sobe so komfortne z lastno kopalnico in straniščem, število postelj v sobi od 6 – 12, hrana povprečna/penzionska. Pred hostlom je pokrita terasa in igrišče z mivko ter asfaltirano igrišče. Ob dobrem dogovoru možno potapljanje ali izlet s čolnom.
Termin : četrtek, 18. 6. do nedelje 21. 6. 2020
Polpenzion z zajtrkom in večerjo 35 EUR.
Število udeležencev: 8 – 16.
Ne dvomim, da si bomo naredili kreativne planinsko/morske MINI POČITNICE. Če nimate nujnih in dogovorjenih obveznosti, pojdite z nami. Namig za upokojence – nekaj dni po povratku vam bo ZPIZ nakazal »dodatek za rekreacijo«. Če prav računam, vam bo še ostalo za nekaj piv in sladoled J
Se veselim,
Nadja


Zbiramo denar za nov planinski dom na Okrešlju. Na pomoč so nam priskočili tudi prijatelji, avtorji predstave Slovenec in pol. predstava se bo odvijala v SiTi Teatru, torej na vašem področju. In bi bil zelo vesel, če bi tudi planinci iz MDO Ljubljana pomagali pri izgradnji doma z nakupom vstopnic. Jaz sem si predstavo že ogledal. Vsebina predstave je planinska, zato zelo primerna za nas planince, alpiniste. Je primerno darilo za valentinovo ali pa kar tako. 🙂
Hvala.
Lep planinski pozdrav iz Celja.
Danijel Žagar
podpredsednik PD CELJE Matica.Tudi letos ŠD Brazde vzdržljivosti pripravljajo različne programe gibanja v naravi, med drugim tudi izlete v gore. Za sodelovanje se je potrebno prijaviti vsako leto znova in seveda tudi plačati članarino. V priloženi prijavnici je potrebno vtipkate svoje podatke. Lastnoročno podpisani obrazec skenirate in pošljete tajniku Janezu Perku na E-naslov: janez_perko@t-2.net (med janez in perko je črtica spodaj). Prijavnico seveda lahko pošljete tudi s klasično pošto ali predate osebno.
Program nalog za leto 2020 še ni zaključen, ker še nimamo potrebnih podatkov o prireditvah, ki bodo vključene v letni program. Zaradi slabih snežnih razmer so doslej odpadle prav vse prireditve v okviru SLOvenSKI maraton. Zanesljivo pa bomo na Bonovcu ali Ratečah izpeljali interni preizkus v teku na smučeh, ki bo poimenovan po lani umrlem neumornem članu Marjanu Klemnu. O datumu internega preizkusa vas bomo obvestili, brž ko bodo snežne razmere omogočale izpeljavo teka na vsaj 1 km dolgem krogu.
Pri plavanju bi lahko tudi letos vključili nove člane, ki jih zanima le plavanje. Zato lahko vzpodbudite prijatelje, znance in druge, ki si želijo napredka pri plavanju pod strokovnim vodstvom.
Migajte in ostanite zdravi,
Milivoj Kodrič
predsednik ŠD Brazde vzdržljivosti


Planinski in turistični vodnik Izidor Furjan PD Piramida iz Ptuja pripravlja tri večdnevna, atraktivna potovanja morda zanimiva tudi za naše planinke oz. planince in sicer: V Romunijo, na najlepši otok Jadrana na otok Lastovo, ali na otok Oliverja Dragojevića – Korčulo


Na taboru nam je naša planinka Cirila predstavila zapesnico, kjer je mogoče vnesti vse pomembne podatke o našem zdravstvenem stanju. Dogovorili smo se, da razpišemo ponudbo za vse naše planinke in planince. Cirila se je dogovorila za popust za naše društvo. Tu je spletna povezava, kjer lahko izvedete Nakup ali spletno naročilo ali – slovenska verzija na tem linku. KODA za 20% popust je: PDISKRA


Dogodki v letu 2020 izven našega plana izletov.

Mesec Dogodek, pohod, izlet
januar Kum
januar Dražgoše 2019
februar Kriška gora – Tolsti vrh, PD Križe
marec Jurčičev pohod
marec Pohod po stopinjah Valentina Staniča
april Spomladanska čistilna akcija
april Kočevski vzdržljivostni “marš” – 61km.
maj Pohod – Pot ob žici
maj Dan soseda na OŠ Toneta Čufarja
30. maj Tabor MDO PD Ljubljana na Vogarju
junij Velikolaški kulturni pohod
13. junij Dan slovenskih planinskih doživetij 2020 – Luče
junij Pohod po poti Slakove in Pavčkove mladosti
junij Pohod po Svarunovi poti
julij Laško – pohod in ogled pivovarne Laško
september Gašperičev pohod na Krim
september Trgatev v Ložah
september Jesenska čistilna akcija
oktober Pohod po Miškovi poti
november Pohod spomina h Krnskemu jezeru
november Pohod po Levstikovi poti od Litije do Čateža
november Pohod po Vrtovčevih poteh
december Božični pohod na Veliko planino
december Pohod po poti Cankarjeve mame
december Z baklami do Slapu Rinka